Histologická a imunohistochemická analýza hojící se rány u diabetických potkanů ZDF - Suchá, Petra (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je věnována hojení ran se zaměřením na diabetes mellitus typu 2 a jeho vlivu na proces hojení. Zabývá se funkcí matrix metaloproteináz, především těch, které se uplatňují při hojení ran. Součástí práce je i stručné shrnutí informací o struktuře kůže, diabetes mellitus, ZDF potkanech a imunohistochemii. Experimentální část je zaměřena na histologickou a imunohistochemickou analýzu ran ZDF potkanů.
The histological and immunohistochemical analysis of healing wound in Zucker Diabetic Fatty rat (ZDF)
Keywords: kůže; diabetes mellitus; hojení ran; matrix metaloproteinázy; potkan ZDF; histologie; imunohistochemie; skin; diabetes mellitus; wound healing; matrix metalloproteinases; ZDF rat; histology; immunohistochemistry