Administrace doménových jmen s využitím webové aplikace - Čejková, Martina (Univerzita Pardubice, 2007)
V diplomové práci je řešena problematika doménových jmen a správy údajů o nich. Je zde charakterizována jejich funkce, vysvětlena jejich důležitá role ve firmách a ukázána problematika související s jejich pořizováním, která se v současné době prolíná do oblasti právní. Práce se snaží najít vhodné řešení zavedení IS administrace doménových jmen pro expandující firmy disponující širokým portfoliem. Volí se varianta vlastního vývoje. V práci jsou sestaveny požadavky na funkcionalitu daného systému, který je následně navržen a implementován.
Domain names’ administration by way of web application
Keywords: Information Systems; domain names; architectures; Informační systémy; DNS; doménová jména; architektury