Studium interakce kancerostaticky aktivních titanocendihalogenidů s nukleotidy - Machačová, Marika (Univerzita Pardubice, 1998)
Byla studována interakce titanocendichloridu a titanocendibromidu s nukleotidy. Získané sloučeniny byly charakterizovány IČ a Ramanovou spektroskopií.
The Study of interaction tumor-inhibiting titanocene dihalides with nucleotides
Keywords: antitumorová aktivita; bis(cyklopentadienyl)dichlorotitaničitý komplex; bis(cyklopentadienyl)dibromotitaničitý komplex; nukleotidy; infračervená spektroskopie; Ramanova spektroskopie