Veřejné dražby podle zákona č. 26/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů - Jandáková, Martina (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku veřejných dražeb upravených v české legislativě zákonem č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů. Obsahem je obecná charakteristika veřejných dražeb včetně stručné zmínky o jejich historii a přijetí ve formě stávající platné právní úpravy. Součástí práce je analýza využití veřejných dražeb v praxi s cílem nalezení příčin trendu jejich vývoje, dále potom zaměření na problémové oblasti zakotvené samotným zákonem s možnými návrhy na jejich řešení v porovnání se současnou činností tvůrců legislativy v této věci.
Public auctions pursuant to section 26/2000 Coll., as amended
Keywords: dražby; veřejné dražby; právní úprava; výhody; nevýhody; exekutoři; aukce; novelizace