Fasádní nátěry se sníženými nároky na údržbu - Sedlář, Jiří (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem práce bylo charakterizovat dnes běžně používané fasádní nátěrové hmoty, charakterizovat jejich základní pojivové složky a další přídavné složky jako jsou plniva, pigmenty a další aditiva. Dálším cílem bylo objasnit funkci nátěrových hmot se sníženými nároky na údržbu, popsat jejich základní složky a výhody těchto hmot. Zde byla charakterizována také základní složka nátěrů se sníženými nároky na údržbu - TiO2 (oxid titaničitý) a popsány její základní vlastnosti a využití. Práce se také zabývá faktory, které ovlivňují životnost a funkci fasádních nátěrových hmot.
Fasade paints with diminish maintenance expenses
Keywords: fasádní nátěry; samočištění; oxid titaničitý; fotokatalýza; nátěry; fasádní barvy; facade coatings; self-cleaning; titanium dioxide; coatings; facade paints