Návrh a implementace softwarového nástroje pro generování železniční sítě s využitím Oracle Spatial a MapViewer - Ostrožlík, Adam (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá multidimenzionálními datovými strukturami a databázovými systémy, které ukládání těchto typů struktur podporují. Hlavním cílem praktické části je z dostupných souborů vygenerovat model železniční sítě, jejíž podoba je následně uložena do databáze jako prostorová data. Data uložená v databázi se následně zobrazují pomocí dostupných technologií MapBuilder a MapViewer do aplikace s grafickým uživatelským rozhraním JavaFX.
Design and implementation of a software tool to generate of rail network model using Oracle Spatial and MapViewer
Keywords: Oracle; MapBuilder; MapViewer; železnice; datové struktury; Spatial databases; prostorová data; Oracle; MapBuilder; MapViewer; railway; data structures; Spatial; Spatial databases; multidimensional data