Spolufinancování projektů chemických firem v ČR ze zdrojů EU - Košťálová, Jana; Tetřevová, Liběna (Česká společnost chemická, 2018)
Možnost spolufinancovat vybrané aktivity z Evropských strukturálrních a investičních fondů reprezentuje významnou příležitost pro chemické firmy v České republice. V současném programovém období 2014-2020 jsou klíčovými zdroji spolufinancování z pohledu chemických firem operační programy Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, Životní prostředí a Zaměstnanost. K 1. červnu 2018 získalo podporu z těchto operačních programů 122 projektů v 69 chemickým firmách v pozici hlavního řešitele. Hodnota těchto projektů dosahuje více než 2,8 mld. Kč, ze kterých podíl EU činí 1,2 mld. Kč. Chemické firmy se tak podílí na celkových přidělených prostředcích 3,8 %. Je žádoucí, aby chemické společnosti začaly zpracovávat žádosti o podporu v širším rozsahu. Profesionální asociace, jako je Sdružení chemického průmyslu České republiky, jim mohou být v tom nápomocny.
Co-financing of Projects of Chemical Companies in the Czech Republic from EU Sources
Keywords: projektové řízení; podpora podnikání; projekty Evropské unie; chemické firmy; Česká republika; project management; business support; EU projects; chemical companies; Czech Republic