Návrh mobilní aplikace pro podporu návyku - Kopřiva, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá návrhem běžecké mobilní aplikace dle modelu pro vyvolání návyku časté aktivity v uživatelích. V první části je tento model stručně popsán, rozebrán i analyzován na úspěšných příkladech z praxe a následně aplikován na navrhovanou mobilní aplikaci. Návrh samotné aplikace je předmětem druhé části. Zde je nejdříve vysvětlen postup tvorby loga a vizuální identity aplikace. Následují procesy spojené s User Experience (UX) designem, kde je již vytvořený model pro vyvolání návyku využit při uživatelských analýzách, na jejichž základech je následně vybudován kýžený návrh mobilní aplikace, User Interface (UI) design.
Design of a Mobile Application for Habit Support
Keywords: návyk; Hook model; mobilní aplikace; UI design; UX design; uživatelské rozhraní; uživatelská zkušenost; design; vizuální identita; logo; habit; Hook model; mobile application; UI design; UX design; user interface; user experience; visual identity; logo