Rekonstrukce železniční stanice Okříšky - Heuer, Jiří (Univerzita Pardubice, 2023)
Předmětem diplomové práce bylo navrhnout rekonstrukci železniční stanice Okříšky. Byly vypracovány a posouzeny 4 varianty, které splňují současné normy a předpisy s ohledem na současné a předpokládané budoucí požadavky osobní a nákladní přepravy. Byly navrženy: nová nástupiště s nástupní hranou 550 mm nad TK, bezbariérové přístupy k nástupištím, zvýšená návrhová rychlost v dopravních kolejích, kde byla rychlost 40 km/h a úprava železniční infrastruktury pro nákladní vlaky délky 740 m.
Reconstruction of the Railway station Okříšky
Keywords: rekonstrukce; Okříšky; železniční stanice; kolejový svršek; výhybky; nástupiště; reconstruction; Okříšky; railway station; track superstructure; switches; platforms