Nakládání s odpady ze zdravotnictví - Lednová, Vendula (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nakládání s odpady ze zdravotnictví. Práce je zaměřena na aktuální legislativu v oblasti zdravotnického odpadu, poté jeho třídění, shromažďování, skladování a odstraňování. Na závěr práce je pojednání o nakládání s odpadem přímo ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.
Medical waste management
Keywords: odpady; zdravotnický odpad; nakládání s odpadem; nebezpečný odpad; infekční odpad; likvidace odpadu; waste; medical waste; waste manegement; hazardous waste; infectious waste; waste disposal