Indikátory finančních krizí - Nagyová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá identifikací indikátorů finančních krizí a jejich následným porovnáním. Nejdříve se práce zaměřuje na strukturu finančních trhů, jejich funkce a účastníky. Jsou zde zmíněny mezinárodní finanční instituce. Poté následuje kapitola o globalizaci zaměřená především na globalizaci z pohledu finančních trhů, její klady a zápory. Třetí kapitola popisuje významné finanční krize, které se udály v minulosti. Dále identifikuje jejich příčiny a porovnává je. Je připojeno i srovnání nákladů a délky finančních krizí.
Financial crisis indicators
Keywords: Finanční krize; finanční trhy; globalizace; historie krizí; indikátory; komparace; Financial crisis; financial markets; Globalization; history of crisis; indicators; comparison