Hodnocení kvality péče v domácí péči z pohledu pacienta s vředovou chorobou dolních končetin - Jakubská, Lucie (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na pacienty s vředovou chorobou dolních končetin, kteří jsou v péči sester agentury domácí péče. Skládá se z teoretické a výzkumné části. Teoretická část se skládá ze tří hlavních okruhů. 1. Domácí zdravotní péče, kde jsou stručně popsány základní údaje o domácí péči. 2. Kvalita péče. 3. Vředová choroba dolních končetin, kde je stručně popsán charakter tohoto onemocnění a možnosti léčby.Výzkumná část je zpracovaná formou dotazníků, zjišťující vliv domácího prostředí na pacienty s vředovou chorobou, jejich potřeby a spokojenost s poskytovanou péčí v agentuře domácí péče.V závěru praktické části vyhodnocuji výzkum, který bude sloužit i jako zpětná vazba pro sestry agentury domácí péče o spokojenosti a potřebách pacientů v domácí péči.
Quality evaluation of hame care from the perspective of the patient with lawer limb ulceration
Keywords: home health care; venous leg ulcer; quality of home health care; patients; domácí péče; vředové choroby dolních končetin; kvalita péče; pacienti