Protismykové vlastnosti vozovek krajských silnic - Dlouhý, David (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou protismykových vlastností asfaltových vozovek krajských silnic. Cílem bylo zjistit, jak se vzhledem ke stáří a intenzitě dopravy opotřebovává obrusná vrstva vozovek.
Skid-resistance properties of regional road pavements
Keywords: protismykové vlastnosti; makrotextura; mikrotextura; skid-resistance properties; macrotexture; mikrotexture