Měření koncentrací roztoků spektrofotometrem - Laštuvička, Petr (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou měření koncentrací pomocí molekulové absorpční spektrometrie. Popisuje metody a přístroje používané k provedení kvantitativní analýzy neboli spektrofotometrie. Praktická část je zaměřena na návrh laboratorní úlohy z oblasti měření neelektrických veličin realizovatelné na spektrofotometru Labio 722 pro viditelnou oblast světelného spektra.
Concentrations measuring of solutions using spectrophotometer
Keywords: Spectrophotometry; absorption; concentracion of solution; calibration; Spektrofotometrie; absorbance; koncentrace roztoku; kalibrace