Analýza efektivnosti vybrané průmyslové zóny v Pardubicích - Čírtek, Petr (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá analýzou efektivnosti vybrané průmyslové zóny ve statutárním městě Pardubice. První část je věnována regionální politice a regionálnímu rozvoji se zaměřením na průmyslové zóny a zainventované plochy k podnikání. Druhá část je zaměřena na základní charakteristiku průmyslových zón, dále pak na jejich institucionální, finanční a legislativní podporu. V další části je proveden podrobný popis zvolené Městské průmyslové zóny Pardubice a lokalizovaných podniků. Poslední část je věnována analýze vybraných údajů, pomocí kterých je možné charakterizovat průmyslovou zónu a obsahuje také samotný výpočet efektivnosti.
Effectiveness analysis of the selected industrial zone in Pardubice
Keywords: průmyslové zóny; Pardubice; investoři; Regionální rozvoj; CzechInvest; industrial zones; investors; Regional development