Řízení zásob v distribučním podniku - Kuliačková, Radka (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá řízením zásob v distribučním podniku. První část práce je zaměřena na specifikaci pojmů dodavatelský řetězec, distribuční kanál a distributor. Další část práce popisuje moderní strategie a metody řízení nezávislého distribučního článku v rámci dodavatelského systému a specifika předvídání poptávky a řízení zásob v distribučním podniku. V praktické části je popsáno konkrétní řešení optimalizace zásob v podniku a předvádání poptávky na základě časových řad.
Inventory management in distribution company
Keywords: dodavatelský řetězec; distribuční kanál; předpověď poptávky; časové řady; řízení zásob; supply chain; marketing channel; predecting demand; time series; inventory management