Projekt moderní tiskárny specializované na kartografické tituly - Brátová, Renata (Univerzita Pardubice, 1997)
Cílem práce bylo navrhnout projekt modernizace tiskárny specializované na kartografické výrobky. Jako modelový případ byl zvolen podnik Kartografie Praha, a.s., tiskárna střední velikosti, uprostřed současných změn polygrafických technologií i základních změn ekonomické situace. Základem bylo provést analýzu současného stavu (vnitřní i vnější faktory) a na jejím základě navrhnout varianty možného rozvoje. K analýze vnějších podmínek, ovlivňujících současnou situaci v tiskárně, byl vypracován dotazník pro skupinu největších odběratelů výrobků Kartografie Praha, a.s. První část diplomové práce zahrnuje specifikace kartografické polygrafie, popis současného stavu podniku (organizační struktura, marketing, počet zaměstnanců, výrobková náplň, technické vybavení). Další část je věnována výsledkům dotazníkového průzkumu. Na základě těchto informací jsou zde podrobněji rozvedeny navrhované směry rozvoje podniku s uvážením moderních technologií a technických možností. V závěru práce byla vybrána jedna z vhodných alternativ možného rozvoje.
The project of the modern printing house specialized in cartographic products
Keywords: tiskárna; kartografické výrobky; Analýza; dotazníky