Přestupky v dopravě z pohledu Policie ČR a jejich řešení - Vlková, Hana (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem bakalářské práce je snaha poskytnout základní přehled problematiky související se silničním provozem a to především v oblasti silničního provozu se zaměřením na změny, ke kterým došlo po prvním červenci 2006 přijetím zákona č.411/2005 Sb.. A dále vyhodnocení vlivu tohoto zákona na počet nehod a jejich následků.
Offences in traffic from the view of the Police of the Czech Republic and their solution
Keywords: Doprava; přestupky; Policie ČR; sankce; ochranná opatření; řízení o přestupcích; dopravní nehody