Zpracování podkladů pro praktickou část distanční opory pro předmět KZMSA - část hierarchické shlukování - Míčka, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se věnuje problematice hierarchických metod shlukové analýzy včetně předzpracování dat. V první části teoretické práce jsou popsány jednotlivé charakteristiky souboru včetně modelových příkladů. Druhá část se již podrobněji věnuje samotné shlukové analýze, je vysvětleno předzpracování dat, míry podobnosti, resp. nepodobnosti a v poslední části jsou již ukázány samotné metody hierarchického shlukování na navrženém praktickém příkladě.
Data preparation for a practical part of a distance support for subjekt KZMSA - part hierarchical clustering
Keywords: Popisná statistika; shlukové analýzy; standardizace; normalizace; metriky; hierarchické shlukovací metody; Descriptive statistics; cluster analyses; standardization; normalization; metrics; hierarchical clustering method