Metody identifikace a analýzy hodnoty poskytované zákazníkům chemických průmyslových podniků - Kousalová, Renata (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou identifikace a kvantifikace hodnoty poskytované zákazníkům na trzích chemického průmyslu. Práce definuje moderní pojetí hodnoty pro zákazníka a soustředí se na analýzu jejích složek. Dále se zaměřuje na proces tvorby spotřebitelské přidané hodnoty a popis literaturou doporučovaných metod její identifikace a kvantifikace. Praktická část diplomové práce obsahuje výsledky praktického výzkumu, který hodnotí v současnosti využívané způsoby identifikace a kvantifikace hodnoty poskytované zákazníkům v oborech podnikání oleje, asfalty a paliva, firmy PARAMO, a. s.
Methods of identification and analysis of the value provided to customers of chemical industrial plants
Keywords: the value provided to customers; atributes of consumer´s value added; formation of the value provided to customers; identification and quantification of the value provided to customers; hodnota pro zákazníka; atributy spotřebitelské přidané hodnoty; tvorba hodnoty pro zákazníka; identifikace a kvantifikace hodnoty pro zákazníka