Kvalita života a zdraví všeobecných sester v období pandemie Covidu-19 - Motlová, Jana (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku kvality života a zdraví všeobecných sester v období pandemie Covidu-19. Práce se skládá z části teoretické a empirické. Teoretická část se zabývá definováním pojmu kvalita života a zdraví a s ní související oblasti, které jsou s kvalitou života spojené. Praktická část práce se zaměřuje na všeobecné sestry, na to, jak vnímají a hodnotí svoji kvalitu života v období pandemie Covidu-19. Cílem průzkumu bylo pomocí průzkumného šetření zjistit zkušenosti všeobecných sester z náročné práce na standardním oddělení, oddělení ARO i na covidové jednotce v období pandemie Covidu-19.
The quality of life and health of general nurses during the Covid-19 pandemic
Keywords: všeobecná sestra; kvalita života; pandemie Covidu-19; zkušenosti; general nurse; quality of life; Covid-19 pandemic; experiences