Modernizace letadlového parku leteckého dopravce - Jarocký, Robert (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou letecké dopravy, zejména prostředky letecké dopravy, letadly. Podává rozbor jejich technického vývoje, přehled parametrů letadel, určených pro leteckou přepravu, specifikací kritérií pro posouzení vhodnosti letadel pro dané tratě a způsobem jejich výběru. Cílem této práce je popsat kritéria, vhodná pro výběr letadel pro obnovu letadlového parku letecké společnosti, operující na krátkých a středních tratích, popis metody použitelné pro posouzení výběru letadel, její praktické aplikace a závěrečné vyhodnocení výsledků, získaných touto metodou.
Modernization of carrier aircraft fleet
Keywords: letadlový park; letecký dopravce; optimalizace složení letadlového parku; parametry letadel; multikriteriální analýza; airline fleet; air carrier; optimizing the composition of the fleet; performances and technical parameters of the aircraft; multi-criteria analysis