Nelegální stahování dat z internetu - Říha, Michal (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nelegálního stahování dat ze sítě Internet, zejména ze sítí typu peer to peer. První část práce se zabývá autorským zákonem ve spojitosti se sítí Internet. V druhé části je seznámení se sítěmi typu peer to peer a dalšími technologiemi, užívanými při nelegálním stahování. V třetí části práce je hodnocena legalita stahování dat ze sítí typu peer to peer a pomocí soudních kauz popsán vývoj v oblasti P2P sítí a autorského práva. Dále je navrhnuta alternativa nelegálního stahování. V závěru jsou shrnuty zjištěné skutečnosti a vyhodnoceno splnění cílů práce, které byly vytyčeny v úvodu.
Illegal downloading files from the internet
Keywords: authors acts; P2P networks; illegal downloading; Autorská práva; Internet; P2P sítě; napster; nelegální stahování