Mateřské centrum jako možnost seberealizace matek na mateřské a rodičovské dovolené - Šimůnková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na činnost Mateřského centra Zvoneček v Havlíčkově Brodě. V teoretické části popisuji vývoj rodiny, poměry současné rodiny a zaměřuji se na matky na mateřské a rodičovské dovolené. Dále se věnuji mateřským centrům a aktivitám, které tato zařízení nabízí. V praktické části prezentuji výsledky kvantitativního výzkumu. Pomocí metody dotazníkového šetření jsem získala informace od matek na mateřské a rodičovské dovolené navštěvující Mateřské centrum Zvoneček v Havlíčkově Brodě. Druhou skupinu dotázaných tvořili matky, které žádné mateřské centrum nenavštěvují. Cílem práce je zjistit, jaké jsou jejich možnosti seberealizace a jakých aktivit využívají.
Maternity centre as a possibility of self-fulfillment mothers on maternity and parental leave
Keywords: mateřství; rodina; mateřská centra; seberealizace; volný čas; motherhood; family; maternity centres; self-fulfillment; free time