ŘÍZENÍ HYDRAULICKO-PNEUMATICKÉ SOUSTAVY POMOCÍ PLC SIEMENS SIMATIC - Hudský, Jan (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem dvou programů pro automatickou regulaci hydraulicko-pneumatické soustavy. V dané problematice byly objasněny pojmy jako modelování a identifikace, programovací jazyky pro PLC. V práci se nachází podrobný popis navržených programů za pomoci PID a dvoustavového regulátoru a vyhodnocení výsledků.
Control of hydraulic-pneumatic systém by Siemens SIMATIC PLC
Keywords: PLC; TIA portal; PID; PLC; TIA portal; PID