Kuchařské knihy a odborná literatura týkající se stravování v letech 1948-1956: teorie stravování versus praxe zásobování. - Knotová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se především zaměřuje na analýzu kuchařských knih vydaných v letech 1948-1956. Nastiňuje ale také období socialismu, ve kterém se kuchařské knihy vydávaly.
Cookbooks and professional literature related to dining between 1948-1956: Theory of dining versus practical food supply
Keywords: kuchařské knihy; stravování; gastronomie; příprava pokrmů; 1948-1956; autoři; socialismus; žena za socialismu; cookbooks; dining; gastronomy; meal preparation; 1948-1956; authors; socialism; women in socialism