Posouzení potřebnosti kolejového rozvětvení v mezilehlé stanici I. nebo II. koridoru - Nantl, Michal (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor v práci pojednává o výstavbě koridorů v ČR. Hodnotí současnou metodiku výstavby a nově navrženou metodiku. Ověřuje platnost nové metodiky. Dále posuzuje potřebu dopravních kolejí ve stanici Podivín a Hl. Životice a ekonomicky hodnotí výstavbu.
Review need of rail track in railway's station of I. st or II. nd railway's corridor
Keywords: Železnice; železniční doprava; modernizace; železniční stavitelství; železniční stanice