Paliativní ozáření skeletu - Mikulcová, Jolana (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou kostních metastáz se zaměřením na jejich léčbu paliativním ozářením. V teoretické části jsou shrnuty základní poznatky o kostech, primárních kostních nádorech, skeletálních metastázách včetně jejich diagnostiky a možností léčby. Výzkumná část bakalářské práce byla založena na analýze dat ze zdravotnické dokumentace pacientů, kteří byli indikováni k paliativnímu ozáření kostí.
Palliative radiotherapy for bone metastases
Keywords: skelet; kosti; nádory; metastázy; léčba; radioterapie; paliativní ozáření; skeleton; bones; tumors; metastases; treatment; radiotherapy; palliative irradiation