Aktuální trendy na trhu práce v politice zaměstanosti - Jirásková, Sandra (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je věnována vývoji trhu práce v České republice od roku 1990. Popisuje problém nezaměstnanosti obecně a následně v podmínkách daných specifickým historickým vývojem. Důležitou roli v otázce trhu práce hraje politika zaměstnanosti a její nejnovější trendy souvisící se vstupem do Evropské unie. Práce popisuje jeden z realizovaných programů.
Contemporary trends of labour policy in the employment market
Keywords: empoloyment market; labour policy; Unemployment; Trh práce; politika zaměstnanosti; Nezaměstnanost