Vliv průmyslové zóny na hospodaření města - Čtrnáctová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce je zaměřena na současný systém poskytování podpor do průmyslových zón v České republice a také na vliv, který tyto zóny mají na rozpočet, hospodaření a zaměstnanost v obcích. V práci je popsán systém investičních pobídek, průmyslová politika a také je uveden vývoj průmyslových zón v České republice. Poté je vliv průmyslové zóny vysvětlen na příkladu dvou obcí - Kolín a Kutná Hora.
Effect of an industrial zone on the municipal economy
Keywords: Investment incentives; support for investment; Industrial policy; industrial zones; Regional development; Investiční pobídky; podpora investic; průmyslová politika; průmyslové zóny; Regionální rozvoj