Veřejná doprava v Českých Budějovicích - Jemelková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku veřejné dopravy v Českých Budějovicích. V první části zahrnuje informace ohledně MHD, dále pak o autobusové, železniční a silniční dopravě. Druhá část poukazuje na srovnání jednotlivých dopravních podniků působících v Českých Budějovicích a poslední, třetí část se týká návrhů řešení ve vztahu k problematickému vlakovému spojení Praha - České Budějovice a vhodných opatření na snížení nehodovosti ve spojitosti se silničními křižovatkami.
The public traffic in České Budějovice
Keywords: České Budějovice; public traffic; Urban mass transportation; Transport undertaking; České Budějovice; Veřejná doprava; MHD; dopravní podniky