Elektronický asistent pro rozhodčí - Pipek, Šimon (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací zařízení pro fotbalové rozhodčí, které umožňují asistentům rozhodčího upozornit hlavního rozhodčího na událost na hřišti. Hlavním cílem bylo vytvořit systém, který zlepší komunikaci mezi rozhodčími, zvýšil efektivitu jejich práce. V teoretické části jsou rozebrány pravidla fotbalu, aby bylo dosaženo správného návrhu zařízení. Dále je popsán návrh hardwaru, zahrnující výběr komponent. Dále je rozebrán návrh softwaru, zahrnující firmware pro master a slave zařízení, s důrazem na funkci jednotlivých částí kódu a jejich vzájemnou komunikaci. V experimentální části je provedeno testování zařízení v reálných podmínkách na fotbalovém hřišti. Testování zahrnuje různé scénáře a vzdálenosti pro ověření spolehlivosti a dosahu signálu mezi zařízeními.
Electronic assistent for the referee
Keywords: sport; fotbal; rozhodčí; praporky; ESP8266; Wi-Fi; sport; football; referee; flags; ESP8266; Wi-Fi