Separace Fe pomocí oxidované celulózy - Zagorová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá oxycelulózou a jejími separačními vlastnostmi, které jsou studovány na základě separace Fe2+ iontů z jejich vodného roztoku a modelové směsi. Jsou určeny koncentrace těchto iontů naadsorbovaných na vláknech oxycelulózy a koncentrace Fe2+ zbylých ve filtrátu po adsorpci při různých reakčních dobách. Po spektrofotometrickém stanovení těchto hodnot, jsou sestaveny adsorpční izotermy, pomocí kterých je vyhodnocena separační účinnost oxycelulózy vzhledem k železnatým iontům.
Separation Fe by the oxycellulose
Keywords: oxycelulóza; adsorpce; separace; Fe2+ ionty; adsorpční izotermy; standardní přídavek; oxycellulose; adsorption; separation; Fe2+ ions; adsorption isotherms; standard addition