Stavební úpravy ulice Na Brně v Hradci Králové - Pospíšil, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato diplomová práce řeší stavební úpravy části ulice Na Brně v katastrálním území Nový Hradec Králové. Stavební úpravy komunikace mají za úkol vylepšit bezpečnost silničního provozu v rozvíjející se lokalitě plánované výstavby obytných domů, kde je také umístěno množství provozoven městských organizací zajišťujících údržbu města a další soukromé provozovny. Proto v diplomové práci řeším i zlepšení dostupnosti lokality návrhem zastávky a vedením linky městské hromadné dopravy a pohybem pěších po chodnících. Zároveň je tato část ulice používána cyklisty jako spádová komunikace do rekreační oblasti městských lesů. Diplomová práce je řešena jako dokumentace pro stavební povolení.
Building processing street Na Brne in Hradec Kralove
Keywords: bezpečnost; chodníky; cyklistická doprava; safety; pavements; cycling transport; development