Bezpečnost a ochrana informačních systémů na příkladu projektu System.Sentinel - Čudová, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zaměřuje na bezpečnost informačních systémů na konkrétním příkladu Systemu.Sentinel ve firmě Aspiag, s.r.o.. První část práce je zaměřena na charakteristiku informační bezpečnosti a na vysvětlení základních pojmů týkající se bezpečnosti. Dále se podrobněji zabývá bezpečnostními aktivy, funkcemi a mechanismy. Na tuto kapitolu volně navazuje téma bezpečnostní politiky informačních systémů. Praktická část je na počátku věnována charakteristice projektu System.Sentinel. Následují kapitoly se týkají přístupu k datům a zabezpečení. Závěr bakalářské práce je zaměřen na návrh zabezpečení – legislativu a konkrétní hodnocení zabezpečení Systemu.Sentinel.
Security and protection information systems on instance project System.Sentinel
Keywords: Information Systems; security; security policy; Informační systémy; bezpečnost; bezpečnostní politika; data; System.Sentinel