Aspect in English and Czech - Pauer, Michal (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá videm v angličtině a češtině. Na základě komparativní metody se pokouší najít gramatické prostředky českého jazyka vyjadřující stejné situace, pro které angličtina používá perfektních a progresivních slovesných tvarů.
Vid v angličtině a češtině
Keywords: Anglický jazyk; čeština; srovnávací gramatika; slovesa; slovesné tvary; vid