Vzory detí v pôvodných úplných rodinách a v detských domovoch - Škoviera, Albín; Soukalová, Veronika; Rýdl, Karel (My University, 2023)
Príspevok prezentuje výskumnú sondu zameranú na komparáciu vzorov detí, ktoré vyrastajú v detských domovoch a detí v úplných pôvodných rodinách. V teoretickej časti sa vymedzuje základný pojem a prezentujú niektoré názory odborníkov na dôležitosť vzorov pre deti, vrátane vzorov ženských a mužských. Výskum sa snaží identifikovať preferencie porovnávaných podskupín a zistiť, čo im na vzoroch imponuje/ neimponuje. Výskumným nástrojom bola Q- metodológia.
Patterns of children in the original complet families and in children´s home
Keywords: vzory detí; detský domov; úplná pôvodná rodina; Q- metodológia; child models; children's home; original full families; Q-methodology