Marketingová strategie nadačního fondu - Maurerová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato diplomová práce na téma "Marketingová strategie nadačního fondu" se zabývá činností neziskových organizací a jejich metodami a principy. V teoretické části jsou definovány významné pojmy související s marketingem a marketingovou strategií, dozvíte se, jak jsou nadační fondy financovány, co vše obnáší jejich vznik, jeho orgány, formy PR v neziskových organizacích, cílové skupiny, či konkurenční prostředí. Analytická část obsahuje analýzu marketingového prostředí konkrétního nadačního fondu, analýzu potřeb a preferencí klientů a formulace závěrů a doporučení pro optimalizaci marketingové strategie. Cílem této práce je provedení strategické analýzy a posouzení marketingové strategie vybraného nadačního fondu.
Marketing Strategy of the Endowment Fund
Keywords: nadační fondy; neziskové organizace; dotace; klienti; foundation funds; non-profit organizations; subsidy; clients