Finanční analýza hospodaření Východočeské plynárenské strojírny, a.s. - Veselá, Ruth (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je věnována metodám finanční analýzy, první část práce se věnuje teoretickým východiskům finanční analýzy a popisu základních ukazatelů finanční analýzy. Druhá část se zabývá aplikací vybraných poměrových ukazatelů na konkrétní podnik a následnou analýzou výsledků a vypracováním konkrétních doporučení pro management podniku v oblasti finančního plánování.
The financial analysis of economy of Východočeské plynárenské strojírny, a.s.
Keywords: Finanční analýza; absolutní ukazatele; poměrové ukazatele; pyramidový rozklad; rentabilita; likvidita; aktivita; Cash flow; rozvaha; výkaz zisku a ztrát; Financial analysis; absolute indicators; Ratio indicators; pyramidal analysis; profitability; liquidity; activity; circumspection; statement of profits and losses