Ekonomické hodnocení portfolia produktů (pigmentů a barviv) ve společnosti Synthesia a. s. - Šejnohová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá ekonomickým hodnocením produktového portfolia společnosti Synthesia, a. s. V první kapitole jsou vysvětleny základní pojmy a teoretická východiska pro hodnocení produktového portfolia. Další kapitola stručně charakterizuje společnost Synthesia, a. s. a její tři vybrané skupiny produktů, které byly podrobeny analýze. V praktické části je provedena analýza interního a externího okolí SBU Pigmenty a barviva a metody ekonomického hodnocení. Na základě dosažených výsledků byla vyhodnocena pozice pro jednotlivé výrobkové skupiny a byla navržena doporučení pro budoucí vývoj a tržní pozici SBU Pigmenty a barviva.
The economic valuation of the product portfolio (pigments and dyes) of Synthesia, a. s. company
Keywords: ekonomická hodnocení; produktová portfolia; zisky; krycí příspěvky; body zvratu; BCG matice; GE matice; Synthesia; economic valuation; product portfolio; profits; covering contribution; break points; BCG matrix