Využití elektronických plateb v e-businessu - Holík, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce je zaměřena na internetové platební systémy, které se dají použít na území České republiky. Jednotlivé systémy jsou analyzovány a následně vyhodnoceny. Práce dále řeší jejich použitelnost v elektronickém podnikání s ohledem na finanční náklady. V praktické části je zhotoveno tzv. darovací tlačítko, pomocí něhož mohou uživatelé věnovat menší finanční částku autorovi článku.
The use of electronic payments in e-business
Keywords: internetové platební systém; elektronické peněženky; bezhotovostní platby; elektronické podnikání; internet payment systems; e-wallets; noncash payments; e-business