Marihuana "nejen" droga současné doby - Hlubučková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce na téma Marihuana "nejen" droga současné doby se zabývá marihuanou, která nemusí představovat pouze drogu. V práci se snažím o vyjádření alespoň základních informací této látky, který je obohacen o výzkum. Práce je podle toho rozdělena do dvou částí, a to na teoretickou a praktickou část. Teoretická část definuje marihuanu a konopí, popisuje a charakterizuje ji včetně její historie a rozdělení. V práci také nalezneme účinky včetně vlivů na jedincovo zdraví a psychiku, pozitivní přínos a poslání marihuany, léčbu konopím a v neposlední řadě také legalizaci. Praktická část se věnuje tomu, jak je marihuana v současné době vnímána, zda ji společnost považuje pouze jako drogu či se na ni dívají jako na lék. Výzkumné šetření zjišťuje i to, jestli mají lidé alespoň nějaké informace o této rostlině a pokud dávají či by dali přednost této alternativní léčbě před syntetickými léky. Praktická část obsahuje kvantitativní výzkum, který bude prováděn pomocí dotazníku vlastní konstrukce, kdy jsou respondenti starší 18 let.
Marijuana not "just" a drug of the present time
Keywords: marihuana; droga; mládež; společnost; současnost; léky; zdraví; marihuana; drug; youth; society; nowadays; medicaments; medicine; health