Senioři a volný čas - Zemková, Petra (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi trávení volného času seniorů žijících v domácím prostředí. Teoretická část je věnována obecné charakteristice stárnutí a stáří, zmíněn je i celosvětový fenomén demografického stárnutí obyvatel. Dále jsou přiblíženy změny, které v tomto životním období nastávají a uvedeny možnosti volnočasových aktivit ve stáří. V praktické části je provedeno kvalitativní výzkumné šetření formou polostrukturovaných rozhovorů, kde zjišťuji, jakým volnočasovým aktivitám se současní senioři věnují.
Seniors and leisure time
Keywords: stáří; senioři; volný čas; aktivity; old age; seniors; leisure time; activities