Ověření proveditelnosti plánovaného konceptu dopravy na trati Žďárec u Skutče-Svitavy - Duben, Petr (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je věnována ověření plánovaného konceptu železniční dopravy na trati č. 261 Žďárec u Skutče - Svitavy z hlediska nákladů na dopravu a výše vyplácené kompenzace Krajským úřadem. Zahrnuje analýzu trati a výpočet jednotlivých nákladů na provoz dopravy a objemu dotací vyplácených na dopravu ve veřejném zájmu. Dále jsou zde sestaveny dvě varianty jízdního řádu, které jsou následně porovnány, který z nich je výhodnější z hlediska dotací na dopravu ve veřejném zájmu.
Authentication of practicability planned concept of transport on track Žďárec u Skutče-Svitavy
Keywords: železniční doprava; autobusová linková doprava; náklady; dotace; jízdní řády; rail transport; bus transport line; costs; subsidies; timetables