Komparace teoretických poznatků z controllingu s praxí ve společnosti Continental Teves Czech Republic s.r.o. - Rakoušová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2008)
Předmětem bakalářské práce je zpracování teoretických poznatků z oblasti controlingu a jejich porovnání s praktickými zkušenostmi ve společnosti Continental Teves Czech Republic s.r.o.. První část práce se zabývá teorií controlingu, a to jeho vývojem, jazykovým pojetím, jeho uplatněním, postavením v podniku a informačním systémem, který je pro controling nezbytnou součástí. Praktická část práce je zaměřena na popis controlingového systému v konkrétní společnosti. Především se zabývá funkcemi, které controlling v dané společnosti plní. V závěru jsou porovnány zjištěné praktické poznatky s teoretickou částí.
Comparison of theoretical controlling knowledge with practise in company Continental Teves Czech Republic s.r.o.
Keywords: controling; reporting; plánování; Informační systémy; planning; Information Systems