Radiofarmakologická léčiva využívaná v praxi radiologického asistenta - Faltysová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce je zaměřena na radiofarmakologická léčiva, která využívá radiologický asistent v praxi. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části je popsána definice radiofarmak a radionuklidů, jejich výroba, radiační ochrana, detekce záření a přístroje. V praktické části je vytvořen Přehled nejpoužívanějších radiofarmak, jehož součástí je i aplikace vytvořená na základě informací z tohoto přehledu.
Radiopharmaceuticals used in the practice of radiology assistant
Keywords: fluor; jód; nukleární medicína; radiofarmaka; technecium; fluorine; iodine; nuclear medicine; radiopharmaceuticals; technetium