Multikulturní přístup při poskytování zdravotní péče - Kubátová, Dita (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se věnuje multikulturní výchově, etnickým stereotypům, multikulturní kompetenci a transkulturnímu ošetřovatelstvím. Cílem práce je zjistit, zda sestry uplatňují multikulturní přístup při poskytování péče pacientům s odlišnou kulturou. Práce se dále zabývá i problematikou posunu hodnot, kulturního šoku a kulturní variability.
Multicultural concept in nursing care
Keywords: multikulturní výchova; ošetřovatelství; etnické vztahy; menšiny