Informační management ve veřejné správě - Machová, Jana (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit současný stav v oblasti využívání nástrojů informačního managementu ve veřejné správě, konkrétně v Městsko – lázeňském informačním centru Lázně Bohdaneč, o.p.s. včetně návrhu možného efektivnějšího využití těchto nástrojů. Úvodní část se zaměřuje na vysvětlení základních pojmů, jako jsou informace, data, znalosti a možnostem jejich získání, uchování a předání dalším účastníkům informačního procesu. Popsány jsou informační a komunikační systémy, jako nástroj informačního managementu včetně uvedení příkladu jejich využívání v Evropě a ve světě. Jádro práce věnuje pozornost popisu stávající situace ve vybrané organizaci veřejné správy a závěrečná část dává návrhy na účinnější využívání prostředků informačního managementu v této organizaci.
Information management in public administration
Keywords: information management; Information; data; knowledge; Information Systems; communication systems; Public Administration; informační management; Informace; data; znalosti; Informační systémy; komunikační systémy; veřejná správa