Systémy pro správu obsahu (CMS) - Dusil, Petr (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce je zaměřena na komparaci tří vybraných CMS systémů z hlediska funkcí jednotlivých systémů, podílu na trhu a oblíbenosti a z hlediska bezpečnosti. Také je zaměřena na ukázku funkcí na jednom vybraném systému. V prvních kapitolách jsou přiblíženy základní pojmy týkající se CMS systémů, historie jejich vzniku a představení tří komparovaných systémů, ale i výčet dalších. V dalších jsou vybrané systémy komparované a na jednom konkrétním je představena ukázka. Součástí práce je komparace z několika hledisek a ukázka systému. Pomocí komparace a ukázky byly zodpovězeny položené otázky.
Content management systems (CMS)
Keywords: systém; správa obsahu; WordPress; Joomla!; Drupal; CMS; system; content management; WordPress; Joomla!; Drupal; CMS