Podbíjecí zařízení pro operativní údržbu úzkorozchodných tratí - Filipi, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je zaměřena na problematiku údržby úzkorozchodné trati spojenou s podbíjením tratí. Nachází se zde principy podbíjení s přehledem podbíjecích strojů pro rozchod 760 mm. Dále je zde popsán stroj na výměnu pražců SVP-74 a jeho pracovní aplikace. V dalších částech je zpracován základní návrh podbíjecího agregátu pro rozchod 760 mm s možností připojení na rameno výložníku SVP-74. Pro zamýšlený provoz je provedena stabilita vozidla SVP-74 s podbíjecím agregátem.
Tamping equipment for operational maintenance of narrow gauge railway
Keywords: podbíjení; SVP-74; podbíjecí agregáty; rozchod 760 mm; Tamping; SVP-74; tamping unit; gauge 760 mm